Figura 1: Schema generală a proiectului KNOWinFOOD

Înregistrarea deschisă pentru prima formare T1 Knowinfood

Proiectul KNOWinFOOD organizează trei cursuri pentru studenții care studiază în domeniile legate de producția alimentară (inginerie alimentară, controlul alimentelor, tehnologie alimentară și biotehnologie, chimie alimentară, catering) de la Înalta instituție de învățământ superior (HEI’s) implicate în proiect: Universitatea „Lucian Blaga „Sibiu, România; Universitatea „Claude Bernard”, Lyon, Franța; University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria; Universitatea din Debrecen, Ungaria.

CUM să aplicați
Înregistratrea este ACUM deschisă pentru prima pregătire,  PREGĂTIREA T1 (vară 2017). Doi studenți/HEI vor participa la pregătirea T1.

DATE IMPORTANTE:
A. ÎNREGISTRAREA
din 15 martie până în 15 aprilie: candidații se vor înregistra off-line.
Cererea trebuie să conțină diplomă de licență/master/doctorat + Curriculum vitae, model Europass, în engleză.
Documentele se depun la biroul local de înregistrare:
1. Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Romania: Facultatea de SAIAPM, camera B212, în fiecare joi, 14.00-15.00, dr. Monica Mironescu;
2. University ”Claude Bernard” Lyon, France: desk not available yet, ask Pascal Dupeux;
3. University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria: Technological Faculty, office 218/bl.1, Monday to Wednesday, 10.00-12.00, Vesela Shoska;
4. University of Debrecen, Hungary: Faculty of Agriculture and Food Sciences, and Environmental Management, Institute of Food Technology, Main Building, Room 122, every Wednesday, 9.00-16.00, Dr. Endre Mathe;
15 aprilie până în 30 aprilie: Candidații sunt înregistrați on-line pe platforma proiectului. Fiecare student va primi un email de confirmare cu datele de contact. Studenții se conectează online și își completează profilul personal.

B. SELECȚIA
1 mai până în 30 mai: Concurs. Studenții se conectează online și scriu un eseu (max. 2 pagini) despre un produs alimentar care poate fi dezvoltat în cadrul proiectului, corespunzător unei sarcini selectare de pe platforma online. Conținutul eseului va fi disponibil pentru participanți la 1 mai. Eseul va fi încarcat ca pdf pe platformă.
1 iunie până în 18 iunie: Notarea eseurilor, de către o comisie de selecție locală(în fiecare HEI). Primi 6 studenți/HEI vor fi selectați să-și prezinte idea.
18 iunie până în 20 iunie: Rezolvarea contestaților eseurilor, de către o comisie de soluționare a contestaților.
20 iunie până în 28 iunie: Prezenare orală a eseului în engleză.
29 iunie: Soluționarea contestațiilor pentru prezentările orale.
30 iunie: Lista cu cei 2 studenți/HEI care vor participa la T1.

C. PREGĂTIREA T1
1 iulie până în 30 septembrie: Pregătirea T1, formată din două etape:
– 1 iulie până în 16 septembrie: pregătirea on-line pe platforma web. Studenții vor lucra în echipe internationale pentru designul unui produs, vor participa la cursuri on-line despre dezvoltarea de produse de alimentare inovative bazate pe tradiție și asigurarea sustainabilității;
– 23 septembrie până în 30 septembrie: pregătire practică în ULBS și Supremia. Studenții vor lucra în echipe internaționale pentru a dezvolta prototipuri de alimente inovative bazate pe tradiție și asigurarea sustenabilității.
Proiectul KNOWinFOOD a fost dezvoltat sub egida + Erasmus+. Costurile de transport și cazare vor fi suportate prin programul Erasmus+.

Abilitățile și competențele dobândite de participanți: abilități de inovare și competențe în proiectarea inovatoare a produselor alimentare; spirit de inițiativă și gândire creativă; abilități de lucru în echipe internaționale; experiență în utilizarea unui instrument educațional modern, bazat pe un mediu de colaborare; competențe digitale.

About the author: Ion Mironescu

You must be logged in to post a comment.