Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) este  una dintre cele mai vechi universități din România, cu o tradiție de peste 220 de ani. Dezvoltarea învățământului superior sibian oferă candidaților și studenților posibilitatea de a alege dintr-o gamă variatp de programe de studii oferite de cele 9 facultăți ale ULBS: Facultatea de Știinte Economice, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Științe, Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului (SAIAPM), Facultatea de  Medicină, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere și Arte, Facultatea de Teologie, Facultatea de Științe Socio-Umane.

Obiectivul cheie al ULBS este de a susține un proces educațional competitiv, care să îndeplinească cerințele UE și să ofere absolvenților o recunoaștere academică și profesională la nivel internațional.

Gradul de încredere ridicat oferit de UEFISCDI recomandă ULBS ca o instituție puternică, implicată activ în îmbunătățirea calității procesului educațional din învățământul superior.

Principiile după care se ghidează ULBS sunt: gândirea liberală, independență și autonomie, acționarea ca o forță creativă și ca sursă de cultură și educație.

Activitatea de cercetare a ULBS este realizată în centre de cercetare. Un important centru de cercetare al ULBS este Centrul de Cercetare în Biotehnologii și Inginerii Alimentare (http://www.ccbia.ulbsibiu.ro/pages/romana.php) unde vor avea loc unele dintre aplicațiile practice asociate cu acest proiect.

ULBS are experiență în coordonarea programelor intensive de training, precum și în proiecte Erasmus(inclusiv cele KA2). Strategia ULBS se axează pe oferirea de suport pentru o dezvoltare sustenabilă și interconectată a studiului, instruirii practice și cercetării. Facultatea de SAIAPM (http://saiapm.ulbsibiu.ro/) își concentrează activitățile de predare și cercetare pe inovație și dezvoltarea de astfel de aptitudini pentru studenți. Un astfel de exemplu reprezintă participarea cadrelor didactice și a studenților facultății la Ecotrophelia,mun concurs studențesc european cu tema produse alimentare inovative bazate pe principiul sustenabilității (https://www.ecotrophelia.eu/).

Competențele membrilor SAIAPM din KNOWinFOOD sunt cu precădere în sfera sustenabilității antimicrobiene, antioxidanților și fibrelor, și utilitatea acestora în dezvoltarea de noi produse, cu proprietăți îmbunătățite, în special în zona de produse de panificație și a tehnologiei băuturilor, știința produselor lactate, de carmangerie, ciocolatei și cofetăriei.